Экологические аспекты применения одноразовой посуды, изготовленной из бумаги и картона
Bibliographic entry
Брайкова, А. М. Экологические аспекты применения одноразовой посуды, изготовленной из бумаги и картона / А. М. Брайкова, Т. А. Гапонова, М. С. Мулёва // Новые горизонты - 2021 : сборник материалов VIII Белорусско-Китайского молодежного инновационного форума, 11-12 ноября 2021 года / Белорусский национальный технический университет. – Минск : БНТУ, 2021. – Т. 2. – С. 22-24.
Abstract
The amount of heavy metals (zinc, cadmium, lead and copper) migrating from disposable
tableware made of paper, laminated cardboard, sugar cane cake into media simulating
food products and conditions of use: distilled water at room temperature (+20 °C), hot
distilled water heated to +90 °C, as well as a 2 % solution of acetic acid at room temperature
(+20 °C) was determined.