dc.contributor.author | Луценко, В. А. | ru |
dc.contributor.author | Голубенко, Т. Н. | ru |
dc.contributor.author | Луценко, О. В. | ru |
dc.contributor.author | Глазунова, Н. А. | ru |
dc.coverage.spatial | Минск | ru |
dc.date.accessioned | 2017-10-12T07:42:38Z | |
dc.date.available | 2017-10-12T07:42:38Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Влияние температуры аустенитизации на структурообразование при непрерывном охлаждении хромомолибденовой стали = The impact of austenitization temperature on a structures formation under continuous cooling of the chromo-molybdenum steel / В. А. Луценко и др. // Литье и металлургия. - 2017. – № 3 (88). - С. 13-16. | ru |
dc.identifier.uri | https://rep.bntu.by/handle/data/33446 | |
dc.description.abstract | Изучено влияние изменения размера аустенитного зерна хромомолибденовой стали на кинетику распада при непрерывном охлаждении. Показано, что при укрупнении зерна с повышением температуры аустенитизации с 850 до 1050 ºС в структуре хромомолибденовой стали увеличивается устойчивость переохлажденного аустенита в процессе распада по промежуточному и сдвиговому механизму, что способствует снижению критической скорости закалки. | ru |
dc.language.iso | ru | ru |
dc.publisher | БНТУ | ru |
dc.title | Влияние температуры аустенитизации на структурообразование при непрерывном охлаждении хромомолибденовой стали | ru |
dc.title.alternative | The impact of austenitization temperature on a structures formation under continuous cooling of the chromo-molybdenum steel | en |
dc.type | Article | ru |
local.description.annotation | The impact of the austenite grain growth of chromo-molybdenum steel on the kinetics of structural decomposition under continuous cooling was studied. It is shown that when the grain is enlarged with an increase in the austenitization temperature from 850 till 1050 °C, the stability of the supercooled austenite in the structure of the chromo-molybdenum steel during the decay process by the intermediate and shear mechanism increases, which contributes to a decrease in the critical quenching rate. | en |