Технология сметаны с повышенной биологической ценностью и антиоксидантной активностью на основе сливок и пахты
Bibliographic entry
Технология сметаны с повышенной биологической ценностью и антиоксидантной активностью на основе сливок и пахты / Ю. Ю. Чеканова [и др.] // II Китайско-белорусский молодежный конкурс научно-исследовательских и инновационных проектов : сборник материалов конкурса, 20-21 мая 2021 г. / Белорусский национальный технический университет ; Научно-технологический парк БНТУ «Политехник» ; Институт Конфуция по науке и технике БНТУ. – Минск : БНТУ, 2021. – С. 163.
Abstract
The technology of sour cream production with increased biological value and pronounced antioxidant activity is developed, including the use of cream and buttermilk as raw components, obtained from the method of cream knocking down during oil production, which made it possible to improve product quality during storage, expand raw resources, rationally organize the product production without changing traditional technologies on existing technological equipment, as well as reduce the cost of the finished product.